Werkwijze: onze samenwerking

 
Heb je interesse om met mij samen te werken? En ben je net zo georganiseerd als ik? Dan wil je vast weten wat je van onze samenwerking kunt verwachten. Die begint eigenlijk al zodra je contact met mij opneemt. Vervolgens ziet de werkwijze er zo uit:


 

Filmopzet

In mijn regisseurshoofd begint een idee al bij het eerste contact. Zo schets ik de contouren van het project en stuur jou een vrijblijvende offerte. Na goedkeuring hebben we een uitgebreider gesprek over het doel van de film en welke vormen en stijlen je aanspreken. Dit verwerk ik in een filmopzet. Word jij daar ook enthousiast van? Dan plannen we de opnames in en beginnen de voorbereidingen.
 

Opnames

De locatie, personages, crew en apparatuur zijn geregeld. Het echte werk kan beginnen: de opnames. Dit kan met of zonder jouw aanwezigheid. Er ligt een duidelijk script en het doel van de film is duidelijk. Dus ik kan de opnames zelfstandig uitvoeren. Maar het is leuk om bij het draaien aanwezig te zijn, en jouw knowhow is nuttig als check op de inhoud.
 

Montage

Muziek, beelden en vormgeving; in de montage komt alles samen. Dat laat ik steeds vaker over aan een specialist. Onder mijn regie en met de filmopzet als uitgangspunt, zorgt de editor voor balans en afwisseling tussen sfeer en inhoud. Het belangrijkste is dat de boodschap staat als een huis. Dus als het nodig is speur ik naar een extra shot dat het verhaal nóg krachtiger maakt.
 

Oplevering

Afhankelijk van de grootte van de productie bekijken we de film samen of ik stuur je een link. Mijn keuzes licht ik daarbij toe. Zijn er aanpassingen nodig? Dan verwerk ik die in het eindproduct. Jouw film lever ik op binnen de afgesproken deadline en in het gewenste videoformaat. Dat kan ook een online kanaal zijn, waar ik de film upload.
 

Wil je met mij werken? Mail of bel!